Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

måndag 19 januari 2009

Spåren går som på räls

I går var vi och gick i skogen, jag gick, pojkarna gasade som om de aldrig varit lösa. Mest Lillis. Så det blev till att gå "idioten" en stund så att han höll sig närmre.

Sen när kroppen var rastad så var det dags för knoppen. 2 spår var. Ett godisspår som ett S som uppvärmning. Det gick mkt bra för båda. Lillis klarade även slutet på sitt trots att det gått en vovve över det och norpat lite. Bra!
Sen blev det ett pinnspår, jag lägger små apportpinnar på ca 2x1 cm som de ska markera och få belöning för, mest för att motivera dem vidare i spåret. Det är inte slutet som gäller utan spåret. Det lade jag som ett omega, med 4 vinklar. Gick Mycket Bra. Båda mycket motiverade och frammåt. T.o.m Lillis ville frammåt trots att linan ibland tog emot och trasslade in sig och att han i en vinkel var tvungen att ringa! Nu kanske formen är tillbaka. Hoppas det för jag vill så gärna få till blodet under våren.... Hoppas....


Har skickat efter hundprylar och tugg från jamihundsport. En vatteskål till bilen som sitter fast i gallret, lite tugg, reflexer som blinkar (jag fäster dem i spårselen så ser jag hunden när vi mörkerspårar, väldigt bra) och annat skoj som man "bara måste ha" ;)

I kväll blir det främmat-måndagsklubben. Då får vi vara lite sociala och hälsa fint ;).

Lillis väntar med spänning på ett nytt halsband som han hört viskas i sitt öra att han skulle passa fint i.....

2 kommentarer:

Marianne sa...

Jag väntar på att få se kort med Lillis i sitt nya halsband så småningom!

Anonym sa...

Nu gör vi ett försök och ser om det fungerar att skriva till er.
Kram
från ett förkylt gäng i Malmö

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz