Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

fredag 12 februari 2010

Vinterkylan biter sig fast i oss


Niilaz


Vilka iskalla vindar det viner och mer snö ska komma! Vinter har vi fått i år! Och det hör till. Bättre allt nu än när våren börjar kika fram. Men att det ska ta sådan tid för skallens grå att lära sig komma ihåg att klä på sig !!! =) =)
Men grabbarna njuter med all rätt! Dock måste Baye hållas varm och lugn så inte lika skoj för han, men snart är medicineringen över och så får vi hålla tummar på att det läkt ut. I början på mars har vi fått tid hos en Kirpraktor som kommer ner från Stockholm. Så tills dess, vila och värme och vänta. Men inte kan vi låta bli att träna =) Arbetsnarkoman som han är.
Tasstarget och gripa apporten korrekt + stadge kan man träna, men annars finns det inte många moment i lydnad där man tar det lugnt. Jo fot utan att stanna och sitta och stå under gång, men annars är mkt fart och ligg och hopp och att sitta och resa sig.... Hmmm Hämta ved är han gladeligen med på! Och det går snabbare när man är två eller tom ibland 3 som bär!
Qiwi har det super hos Söra med familj, såklart. Bus med de andra hundarna och kullbrodern. En nyfiken och framåt liten tjej. Undrar hur stor hon kommer vara när vi "får tillbaka henne"?Qiwi - att jobba kräver sin vila och ro!

Qiwi kan LIGG

Qasper närmast, sen Qiwi och Qarat

Qiwi har fått ett riktigt grepp =)

Qiwi och Bayliez leker i snön
Qiwi och Niilaz

Qiwi ute och går med Bayliez

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Bara älskar bilden på Qiwi när hon ligger mellan väggen och möblen. Så söt, påminner om ett kort på Bex som valp när han har huvudet i sanden och gumpen sticker upp. Känns som det är länge tills Baye får behandling, finns det ingen i närområdet som kan tidigare? De kompenserar ju så ofta blir det andra delar också som blir sneda eller byggs på.
Dagis för Wilma blir det i augusti för då börjar jag jobba igen:S
Kram

Cathrine Jonsson sa...

Ja, det känns som en hel evighet till mars, men har inte hittat ngn bra i närheten. Vet att Camilla är kunnig och har pratat endel med henne om detta.
Skönt att det är ända till augusti som ni är lediga tillsammans.

Sofie sa...

Vilken underbar liten tjeja!!! SÅ söt, gud man minst knappt när de var så små...

Jättefina bilder=)

Cathrine Jonsson sa...

Sofie: Ja, tiden går så oerhört fort! Man får påminna sig att vara närvarande nu!
Kul du hittade hit!

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz