Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

söndag 21 februari 2010

Skottat tak!

Ja nu har vi testat på husägarlivet under en ordentlig vinter med snö. Skottat garagetaket och över uterummet. Så blir det när taket är platt =). Tur vi endast har enkelgarage! Tog lite på krafterna och del av ryggen är lite stel idag! Men gott att det känns att man äger några nya muskler. Vallarna nedanför är nu superhöga -- så hade Bayliez varit en större hund hade han nått upp med framtassarna om han stått på bakbenen =)

Bayliez har haft överskottsenergi - så idag blev det till att lägga ett spår i skottad snö på parkeringen - gjorde han nöjd i 2 minuter. Fick leta bollar i huset - nöjd några minuter till. Övat stanna på promenaden - glad hund. Godislet... nöjd en stund till (lite). Härligt med energi! Men svårt när det är snö överallt och i massor =) + att jag vill hålla han lugn en tid till.

Medicineringen är över och han verkar pigg och glad, men jag vågar inte släppa honom helt än, men snart kanske. Fint är att han lyfter verkligen på bakbenen och driver på bättre nu. Syns när man går i nysnön att det blir endast tassavtryck och inget släptryck!! Gott. Hoppas hoppas nu.

Trevlig vardagsvecka alla!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Usch ja, det har ju varit en del otäcka inrasningar med snötäckta tak nu. Vi var också ute i fredags och rakade av uterumstaket. Du kommer att ha träningsvärk imorgon ;o)
Bådar gott för killen att han lyfter på benet och driver på bätre bak, men jag är inne på din linje : skynda långsamt!
Ha en härlig vecka!

Cathrine Jonsson sa...

Ja, att snö kan vara så tungt!

Cecilia sa...

Vad skönt att det går åt rätt håll. Men det är svårt att aktivera i lugnt tempo. Ha en bra vecka!
Kram

Ragnhild B. sa...

Pass godt på ryggen nå! Og fortsatt god bedring med Bayliez! Ikke merkelig om han blir utålmodig!

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz