Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

lördag 19 december 2009

Det snöar och snöar!!!!


Niilaz, eller en del av han

Vilket är härligt + att det är kallt så flingorna är gnistrande vita och fina. Lägger sig så fint och lätt att skotta, sopa bort från plattor, trappa, bil mm! Så ska vinter vara. VI har varit i skogen i dag och busat och letat köttbullar mm i snön. Inte lika lätt att få korn på dem nu med snön som isolerar. Jag har varit och hälsat på Carina på Spårlinans och hennes små nyskaffade valpar. Underbara. + att vi suttit och snackat avel vilket är lika intressant varje gång. Jag lär mig alltid ngt nytt. En sak jag tyckte var extra bra är att när man väljer föräldrar (hane/tik) så kan man leta efter vad som man vill förbättra hos dem och föra det vidare istf att finna tex en hane som kompenserar tikens svaga delar. Istället finna en hane som kompletterar det bra som tiken har! Och tänka långsiktigt i hur man vill förbättra sin avel av rasen mot målet! Tänkvärt. Att hålla sin linje för att få en så bra individ i rasen som möjligt. Förrutom, att avla på så friska och sunda individer som möjligt, sen kan allt hända ändå men då har man iaf gjort sitt bästa att bevara och förbättra.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Ja till och med här nere i södra Skåne är det gott om snö. Och visst blir killarna helt tokiga. Att leta godis i snön är alltid en favorit :)

Lena & lapptussarna sa...

Ja här i Mälardalen har vi jättemycket snö!
Godis letande i snön är aldrig fel :)
Ha en fortsatt bra snöig helg!

Anonym sa...

Para en tik med för korta ben med en hanne med för långa ben... hmm

Istället förstärk de starka delarna, precis som du säger.

Kramar från Isa & Susanne

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz