Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

lördag 26 december 2009

Annandag jul

Ja då var julfirandet med familjerna "över". Det har varit jättemysigt. Ur grabbarnas synvinkel så är det idag skönt att vila ögonlocken lite =). De är ute så mycket det tillåts, men nu är snart all snö bortregnad. Men frisk luft är fint det med ! Men kanske kommer det lite till idag?!?!

På fm körde vi ett leksakssökpass. Bayliez metodiskt letande och Niilaz som fortf spritter i benen far fram, men han blir bättre och bättre på att slå på nosen. Han är en liten ögonhund....
Sedan har vi spårat. Kämpar vidare med att poletten och dragkraften ska ramla ner hos Niilaz med att spåra sig framåt parallellt med att leta de små träbitarna i spåret som byts mot gott/lek. Tycker det spårsättet fungerar mkt bra när den förståts för att kunna belöna i spåret vid svårigheter. Dagens spår gick bra. 2 kortare, drag framåt och nästan alla bitar återfanns!
Bayliez fick många vinklar av olika grader på gräs, is, asfalt om vartannat. + att hundar/msk gått där innan och efter... Gick mkt bra, men ibland ville han inte ta upp biten, så då fick jag som inte har lika bra luktsinne och inte vet vad som "stank" ta upp den... men markerníng är det viktigaste !!!

Ha en fortsatt skön jul!

5 kommentarer:

Cecilia sa...

Ni är så flitiga!Håller med om att det var mysigt att vara hemma i sitt eget hus :)
Kram

Erica sa...

vad duktiga ni är som tränar på! Nico och jag har haft lite uppehåll nu i två veckor, mest blivit mysiga långpromenader! Men ser fram emot att ta tag i träningen nu igen!
Nico tycker oxå att det e superskoj med ett "leksök" och han e oxå snabb med att endast använda ögonen..
Tävlar du i appellen?

Lena & lapptussarna sa...

Oj alla redan på G igen med spår :)
Här håller vi på att hämta oss från julen.
Fast härliga långpromenader har det blivit i snön som ännu ligger kvar här i Mälardalen.

Lotta sa...

Visst är det trist att det inte fick vara vinter lite till. Me men... det kanske kommer en runda till.
Ni ligger minsann inte på latsidan, kul aktiviteter ni hittar på =)
God fortsättning önskar vi er

Cathrine Jonsson sa...

Ja, eftersom snön lämnat oss så har spårmarkerna blivit möjliga igen! Men vi spårar och kör sök för aktivering och variationens skull. Ingen träning för appelltävling men kommer den dagen så har vi övat lite...

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz