Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

fredag 13 november 2009

Lydnad är skoj!

Tycker både Bayliez och jag nu! Så skönt han är pigg igen. Tränade med Marie och Susanne och deras goingar på klubben idag igen. Platsliggning med dold matte. Gick bra. Lugnt. Men fick påminna honom lite om att inte vara så nyfiken utan att ligga med hakan i marken ;)
Söta Isa låg ju bredvid . Marie och Zicko gick sedan och störde oss. bra! Gäller att få till störning och många bilder som betyder LIGG Stilla.
Vi övade även fjärren. Med Marie och Zicko ståendes bakom och visade tecken. Snabbt upp och ner. trots att jag visade tecken med fel hand...

Sen pausade vi medans Isa och Zicko tränades. Det är kul att grubbla på lösningar. Så goa hundar med lika goa ägare! Sådan kontakt Zicko har med matte. Isa tog det lite lugnare idag eftersom hon hade varit duktig i spåret idag. Rätt!

Marie körde oss sedan i klass 1 och jag hade extern belöning som Bayliez fick springa till när han gjorde bra moment. Kanonstörning och belöningssätt. Men han var på hugget och det känndes som det var hur enkelt som helst... så nu är vi laddade till tårna att ordentligt ta tag i 2.an. Måste bara få mängdträning med störning på platsen!!! Åhh vad det är skoj igen. Nu när jag fått tillbaka min älskade Bayliez igen.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Så underbart och läsa! Det är ju så underbart när det bara stämmer! Kramisar och njut så länge det varar, förhoppningsvis varar det länge.

Cathrine sa...

JA, hoppas det. Men visst är man beredd på dalar. Det ingår. Men förhoppningsvis hinner jag märka när det är på väg....

Kram

Lotta sa...

Vad roligt när allt faller på plats! Ni är duktiga ni. Lycka till i 2:an...

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz