Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

lördag 26 september 2009

Tuff dag idag = Mycket trötta grabbar!

Dagen har varit full fart. Till Bäckebo efter morgonpromenaden. Matte ut i skogen och lade blodspår. Längesedan nu så det fick bara ligga några timmar. Lade det med 3 spetsvinklar.
Sen gick vi en lång runda i skogen + letade kantareller, både medtagna för övning och äkta växande för att kolla om där fanns några.... Niilaz har energi till 1000, såsom han far kan det förklara att inte lägger på sig många hg av fett. Det riktigt lyser i ögonen av att få fara runt och känna hastigheten i benen.

Niilaz specialistområde är att hitta kotte som matte hållit i en liten stund bland alla andra kottar. Där funkar näsan hur bra som helst. Koncentrerat letar han efter rätt kotte och 99.9% blir rätt.

Sen var vi på marknad och matte handlade svarta träskor med rosa rosor på. Jättefina!

Innan smörgåstårtan gick vi en sväng till och vi körde lite godislet. När vi var på väg tiillbaka så försvann Bayliez in i skogen och ställde sig och markerade en fläck, sen krafsade han till och där stog en maffig kantarell! WOW min grabb, vad du är duktig. Sittmarkeringen funkar inte riktigt, men vad gör väl det - huvudsaken är att han hittar dem!

Nu är vi trötta och goa!

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Vilken aktiv dag ni haft. Vi har varit hos Lena i helgen och viltspårat, ska skriva i bloggen imorgon. Hoppas allt är bra med er.
Kram

Cathrine Jonsson sa...

Ja och pojkarnas trötthet satt i även under del av söndagen!

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz