Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

lördag 17 januari 2009

Lös(t) Pack i stan

Jaha, vilken start på dagen det blev idag då!
När vi på morgonpromenaden lunkar fram på trottoaren så möter vi en svart labbe lös som kommer ut mellan skolan och cykelförrådet Den kommer emot oss med spänd blick, låtandes och med läpparna uppdragna. Var är ägaren? Jo bakom, lojt ropandes på sin hund.... Jag backar, grabbarna börjar så klart skälla men halsbanden sitter iallfall kvar runt halsen så jag kan koncentrera mig på att putta dem framför mig bort från hunden samtidigt som jag sneglar på labben för att se var den är och vad den gör. Den fortsätter mot hos och är på väg runt mig men lyckas inte för ägaren har äntligen reagerat. Det känns som det går flrea minuter men det tog säkert bara några sekunder. Vad upprörd man blir på sånt folk som inte kan ha hunden kopplad när man är i stan vid en väg, andra människor, hundar och inte under uppsikt. Självklart ska hunden vara lös men då när rätt tillfälle ges. Vi har haft fler sådana situationer men denna var den första som jag tänkt: "Helvete han kanske biter oss". När vi lugnat ner oss forsätter vi och nästa hund vi möter så får de varsitt minigrisöra medans den gick förbi - lugnt. Nästa hund belönade vi oss förbi med tuben och de var lugna och konc. trots skall från den andra hunden. (hund=ögonkontakt med matte=belöning) Möter en till och då letar vi godis i gräset. Skönt att vi fick plåstra om händelsen lite!

Igår var jag och handlade nya halsband till grabbarna (de som de hade på sig ovan) breda, mjuka med reflexer. PÅ HÖÖKs. Mycket fina. Lillis har fått ha ett icke halvstrypkoppel eftersom han är så duktig på att backa ur det och det är inte alltid önskvärt från mattes sida. Tyvärr är det smalt och jobbig knäppning, men nu har han blivit lite mer tjockskallig så det nya halsbandet satt på!!!

2 kommentarer:

Jens Isaksson sa...

Skönt att de senare hundmötena inte gick åt fanders efter den starten!

Anonym sa...

Fasen också vilken morgon! Du jag hittade ett halsband när jag rensade. Tänkte det till nån av dina men det orde passa Niilaz bäst! Det är ett svart låtsasläder med knäppe! Albin ska inviga selen på onsdag!

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz