Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

lördag 10 april 2010

Niilaz ögonlyst

Upp tidigt idag för att åka till Läckeby dit Berit Wallin Håkansson kommit så att ögonlysning/spegling kunde ske. Niilaz var lugn och duktig men blev ordentligt utskälld från alla de håll - sen var han lite pipig... Men tittade fint när dropparna skulle på plats. Väntade och väntade, vi var enligt bokningen 2.a hund, dvs kl 8.10 men efter halv nio hade vi fått komma in - dagen kan bli lång av väntan för många...
Nillaz satt blickstilla på bordet och Berit fick lysa. Han hade mycket fina ögon =)
Sen var det puss och kramkalas med Berit, härligt att se att man kan "älska" veterinärer!

Sedan for vi vidare till Emmaboda skogarna för inbokad massage/behandling av Bayliez hos Camilla S. Han var spänd och tyckte det var lite jobbigt, men slappnade sedan av. Hemläxa med massage och stretch till matte. Han fick även lite laserbehandling. Vi har några månader kvar innan vi är i mål. Så vi fortsätter med "simträningen", massage, stretch, balans, slalom, kavaletti mm mm. Heltidsjobb att rehabba! Men väl värt det! Absolut!

Angående Eva Bodfältds föreläsning med att belöna med blicken. Vi tittar väldigt mkt på våra hundar vilket ger mkt aktivitet åt dem. Både när de gör rätt och "fel", är aktiva, passiva, i rätt position, i fel position..... osv... Vi ska ist försöka hålla inne på vår ögonkontakt och bara dela ut den vid önskat beteende. Hunden söker den och då blir den som en belöning! Tittar vi på hunden när den gör rätt får den ögonkontakt - uppmärksamhet - belöning.
Tittar vi tex på en hund som sackar - så kanske den sackar än mer av vår ögonkontakt (som belöning eller hot). Piper hunden och vi tittar på den får den får ögonkontakt - uppmärksamhet - belöning.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Nytt synsett för mig det där med ögonen men väldigt lärorikt, köper det absolut....värt att pröva i Douglas skall situationer också..

Lena & tussarna sa...

Spännande det där med ögonkontakten, helt klart något att tänka på :)
Lärorikt!!

Ragnhild B. sa...

Har aldri tenkt på det med øyenkontakt, men det var interessant. Får vel høre om dine erfaringer med det?

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz