Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

lördag 2 maj 2009

OJ vad tiden går fort

Inte vet jag vad vi gjort sen sist,... testat av det som vi lärde oss på kursen förra helgen. Spårat viltspår på kalhygge! Det var en utmaning som heter duga, men det löste sig fint för Baye. Det var ett rätt svårt spår med många bloduppehåll i olika vinklar men han kämpade på fint och kom tappert och lyckligt i mål! Niilaz viltspårträning får jag verkligen grubbla över och det är kul (oftast) ;). Så idag ska vi testa något nytt och se om det funkar! Spåren får ligga runt 24 timmar + pga min ormskräck ;(. Men det ska nog kvitta för deras nosar. Återkommer med utvärdering.

Vi har även varvat med fotspår i stan på asfalt och grus och stengångar för att öva upp spårförmågan. Det har gått mycket bra för båda och Niilaz får endast komma frammåt när han tar ner nosen i marken. Trots dessa stopp som det blir när nosen åker upp så finner han sig snabbt och vill vidare. Han är säkert en "fotspårshund" men troligen mest sök för det är det mer latjo med! Men skam den som ger sig - vi ska lösa viltspåret - Hur svårt kan det vá?!

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Det är tanke nötterna som får en att utvecklas som person och det är med detta som man får erfarenhet och lär sig. Ungefär samma som innan jag hittade motivationen till Bex. Utmaning men oj vad man lärde sig som man kan ta med och tipsa andra. Fortsätt grubbla du kommer snart på en lösning :)
Kram

Cathrine Jonsson sa...

Tack!

Jo, dagens upplägg på spårträningen va lyckad! Troligen har spåren i stan även gjort sitt. Nosen ner och fokus och konc frammåt i spåret som var 25 timmar efter sol och blåst + snustort!

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz