Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

torsdag 19 mars 2009

Så snabbt de fattar

I går kväll kördes det lite lydnadsträning, mest med Baye men även lite småövningar med Niilaz. "Jag har en plan" - som Sickan säger att få till 2:an på Baye och att vi koncentrerar oss på den, och det Niilaz lär sig vid sidan om, det är en bonus - hans tid kommer snart och då är det full fokus på 1:an. Men matte har upptäckt att det blir mest hackat och malet just nu och jag vill ha helheten så vi kommer i mål någon gång!Körde rutan och det är full fart in. En gång lock med gott, nästa gång kasta och att han ser att jag kastar, nästa gång lägger jag ngt, nästa gång låtsas kastade jag och han fick det när han kom in i mitten och stannade av förvåning! Jippi!Körde apporten och att hålla fast och vänta in Loss- släppa på Loss, gripa rätt och komma in med apporten, det är inte lika lätt att svänga in snävt med en apport som tar emot här och där ;).Sen körde jag fart ut mot apporten. Och märkte här en intressant sak. Gav belöningsordet 2 gånger på raken på ungefär samma ställe. 3:e gången gjorde jag inte det men Baye stannade till och vände sig om - Matte nu är jag här - belöna! De är för snabba! 2 gånger räckte till en vana! Körde om och det var "glömt".

Niilaz övade snabba ligg, plats - med hakan i marken och klarar nu även lite störning. Lite fotförflyttningar och avslutningsvis, backa, som för han är en form av belöning ;) ;)En bild på när Niilaz hjälper till här hemma!Han lärde sig detta på en kort liten stund. Först kikar man in farsan. Sen när han vilar får man testa och matte belönar stegen mot mål. Sen vilar man lite och låter intrycken smälta. Sen får man testa igen och VOILA! A piece of cake! Nått mer du vill ha hjälp med ?!?!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja dom lär sig fort både bra och dåliga saker tyvärr och de snappar upp av varandra mycket fortare än vi tror :)Är ju lite charmen och ha 2 att man vet inte vad de tar efter varandra.
Kram

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz