Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

fredag 26 mars 2010

Watermobiliser!

Idag har Bayliez och jag varit på Läckeby djursjukhus. Där finns en rehabavdelning. Jenny tog emot oss lugnt och fint och Bayliez fick träna i mobilizern! Han tyckte det var helt okey och jobbade på lugnt och bra! Han är lite stelare på vänster sida, som andra saker också visar. tex vill han hellre vända sig och lyfta höger bakben vid kissning istf vänster som han annars ofta gör. Vi fick fler träningsråd och jag skulle försöka få honom att verkligen använda vänsterbakbenet och inte låta det vila och väga över på höger. Nu har vi klippkort där de närmaste 5 veckorna.

I onsdags var jag på kvällskurs för Eva Bodfält - Clinic i fotgående. Nu har jag fått ny glöd till lydnadsträningen! Mycket nytt tänk att använda och utveckla vidare + faktiskt även bra rygg och bakdelsträning =)

  • Ingångar: låt hunden jobba sig in på plats och vara medveten om sin bakdel
  • Lär hunden att ha rätt känsla när vi blir militärt uppstramade
  • Belöna med ögonkontakt
  • Ha fysisk kontakt med hunden så att det inte bara blir gott och leksaksbelöningar utan även att jag kan vara en del i belöningen.
  • Belöna vid vänster sida men träna inte där, iallafall inte till en början!

Några punkter hon pratade och visade, väl värda att tänka på.

Hon visade hur man kan jobba med en "grön" hund - valp, en med positionsproblem och en som gnällde och skällde.

4 kommentarer:

Heidi sa...

Hejsan! Mina små töser har din Bayliez som morfar. Deras mamma heter Perssons Astra(Willow). Men jag håller med dig Cathrine vilken underbar ras detta är.

Cecilia sa...

Det lät som en intressant clinic. Jag fastnade vid belöna med ögonkontakt.....hur då?
Sedan hade det varit intressant och se henne jobba med gnälliga och skälliga. Inte för Douglas skäller i fotgåendet men i annat.
Kram

Cecilia sa...

Lät som en väldigt intressant clinic. Berätta mer om att beröma med ögonkontakt, blev nyfiken. Hade varit intressant och vara där och se henne jobba med gnälliga och skälliga med.

Anki och tjejerna sa...

Det är det som är så kul med clinics, man får en nytändning och blir påmind om vad man jobbat med när hundrana var nybörjare. Någonstans på vägen tappar och glömmer man det liksom, fast att det är bra att gå tillbaka. Om du orkar så berätta gärna om hur man går tillväga med en hund som låter under arbete. Så får vi se om jag gör rätt ;o)
Vad bra att ni kan gå på rehab så han tillfrisknar. Man jobbar ju faktiskt en del med hunden på sin vä sida, så överanvändning på deras hö sida är nog väldigt vanlig. Muskler och allt som blir kortare och större på vä kan jag tänka mig.
Ha en glad påsk!

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz