Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

fredag 2 april 2010

Qiwi debut

I utställningsring - Moheda bollhall! inoff
Upp i ottan - morgontrött matte =(. 5.e hund in. Vi värmde upp och kikade omgivning. Hon gillade inte riktigt att alla hundar skällde på henne....

Dommaren var underbar. Qiwi stog still och lätt sig kännas och bändas på samt tandvisning. Men när vi skulle ta ett varv runt så satt där en massa skällande hundar - så Qiwi sa "Matte, du är inte klok som vill att vi ska springa emot dem" "Jag står bra här och och är du rädd om ditt skinn så stannar du hos mig". Så vi kom inte många steg och så fick det bli - inte värt att dra henne med sig bara för att det är en tävling! Det kommer fler där det förhoppningsvis är trevligare "ringhundar". Vi tog oss tillbaka till dommaren som fick känna och klämma igen - Qiwi stog still och tuggade gott! Sen tog vi några småvarv runt och det flöt på men svansen borde varit högre upp =).

Kritik:
Mkt feminin tikvalp. Välfyllt huvud för åldern. Mkt goda proportioner. God svans. Välställda tassar. Vacker färg.

Sen sov vi lite på saken. Och efter att ha överlagt det hela lite så -Nästa runda var det en säkrare dam med svansen upp och ett leende. Men kom hon nära hund som skällde sjönk svansen. Inte lätt att vara liten, med alla intryck och stora vovvar som måste låta....

Matte fick äran att visa en Portis tik ISA. Fantastiskt roligt! Vi blev BIR (i ensam majestät) och sedan travade vi till oss BIG 1 bland 6 stycken konk. I Biset tackade de oss. Superskoj och en underbar hund som älskar att visa sig! Grattis Susanne.

Och Elin med Zicko sprang till sig en BIS 1 veteran placering. Lysande - dommaren kunde inte ta ögonen från honom när han sprang. Inte förrens han stannat flyttade han blicken till de andra som kom bakom. Synd bara på att priserna var tunna, alltid roligt med lite vinster på inoff. + gillar inte helt att de premierar kuperade hundar, doberman, när det inte är tillåtet i Sverige, inte på inoff iaf. Den blev BIS 2 vuxen.

Bayliez var med för hanteringsträning (ryggonten) och det gick fint även med främmat. Pigga glada ögon och ett leende. Träffade ett par som köpt lapphund från Lapinlunas. 8 mån grabb. Härlig, pigg kille med energi!

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Nä det är som du skriver inte värt att dra, vi vill ju ha en positiv bild av utställning till nästa gång. Och det är ju på inofficiella man ska träna.
Kram

Susanne och Isa sa...

Med tanke på lilla gummans beteende framåt middagstid, kommer Qivi snart att gilla detta lika mycket som big brother Beyliez (ursäkta stavningen)och kompisen Isa som oxå älskar att visa upp sig.

Anki och tjejerna sa...

Klikt resoneman Cathrine! Vilken fin kritik hon fick lilla Qiwi damen. Vilken känsla att få ställa hund som går in och vinner BIG också, en kanon dag för dig med andra ord =O)

Ragnhild B. sa...

Gratulerer med fin kritikk av Qiwi! Det er helt sikkert rett å ta det med ro på utstillingene til å begynne med, for de små skal jo helst oppleve at det er gøy å vise seg fram! Lykke til videre!

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz