Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

måndag 5 september 2011

Böda!

I helgen har jag varit dagarna 2 på Böda, Öland. Hundutställning. Dag 1 fick jag glädjen att visa Susannes Adde. http://fadistas.hundsida.se/ Han var lite smått disträ (tjejer) och ofukuserad innan vi skulle in men när vi klev över bandet så var vi i gång!! Han var såklart jätteduktig och visade upp sig supersnyggt. (självklart, Matte har tränat honom) Vi vann juniorklassen med Ck och slutade 4 bhkl med cert! Grattis matte till certet. hoppas på att jag får fler chanser.

Koll på domaren


Här i bhkl.

Vi hejade och coachade även Anne-Marie med finska lapphunden Jason. De kom 2.a i unghundsklassen. Jätteduktiga var de. Stog och travade precis som de skulle!

Dag 2 åkte jag med Ida http://polarisscrambler.blogspot.com/ och Lena. De skulle ställa sina hundar och jag hade med en väns 2 mopstjejer. www.sparlina.se. Underbara damer som "adopterade" mig och mina vänner omgående. Clara placerade sig 2 ukk med Ck men oplacerad i bästa tik (vi blev 5.a). Vi var även med i hennes uppfödares avel och uppfödarklass som fick 1.a med hp. Vilken helg! Det är så himla skoj att visa andra raser och de är så duktigt tränade av sina mattar, så vi behöver bara "köra ihop oss" och bli ett team innan vi går in. Om några helger blir det att få prova papillon!

Förra helgen var jag på Bassetsspecial med Raffa. Hon är jätteduktig på att visa sig och denna gång var domaren snäll på bordet. Men hon behöver mer tid - VG

Ronneby var det Monicas goldengrabb Beckham. En noggran dommare =). Exc men oplacerade. Även Raffa och jag tog oss en sväng i ringen. Trist domare bara som knappt hade tid med oss. Fick erfara att de kan vilja ha upp samtliga i klassen (en och en) på bordet för mätning innan enskild bedömning. Så det var upp på bordet, ner, genensamt varv. Vänta på tur, upp på bordet....

Akta er för huggormar - det kostar minst 7000 kr att få motgift - serum vid bett.
http://toshundhalsa.se/hundar-och-huggormar-
–-bra-att-kanna-till

VARNING för bild - om du tycker kräken är otrevliga

Inga kommentarer:

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz