Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

torsdag 6 januari 2011

Pulkadrag

Idag spände jag för Bayliez för pulkan, Qiwi gick bredvid. Har ingen bra dragsele till henne. Hon brydde sig noll om att det drogs en pulka bakom den. Duktig tjeja. Bayliez jobbade på bra, med lågt huvud så han fick rygg och bakträning, vilket han behöver. Sen vart det gottlet i de höga snövallarna. Bra för nos och kropp. Nu snusar de gutt inne i värmen.

Övar sitt, ligg, kom, Qiwi och vänta med tjejan. Hon kan det snart med många störningar. Hon har ett underbart temperament, cool, fundersam, arbetsvillig, lugn men med energi och aktiviet när det ska. Fattar snabbt vad som önskas av henne. Och tyst! =) Är det ngt som man behöver ljuda på så är det verkligen i behov!

5 kommentarer:

Lena & tussarna sa...

Du är flitig som en myra med dina dogs :)
Själv är jag lite på G igen, godissök i snön och så tränar vi på bakom....
att dom båda ska gå fint bakom mig när vi får möte ute och till min förvåning..dom fixar det jättebra. Så det är inte försent att lära gamla hundar nya saker :))
Dom vi möter tycker jag har såååå duktiga hundar! Jag är nöjd och tussarna får godis så vi är alla sååå nöjda!!

Ragnhild B. sa...

Så moro med pulk. Hva slags pulk har du? Har du bilder?

Cathrine sa...

Det är aldrig försent att lära sig nya saker!! Och som du skriver, alla blir nöjda på sina olika vis! =)


Jag använder en helt vanlig pulka till oss människor och spänner fast i dragselen med en lina. Jag har en "äkta" dragsele som draghundar har. (kommer inte ihåg vad den kallas...)

Marianne sa...

Du nämnde inte Niilaz, är han ok?

Cathrine sa...

Ja, han mår bara fint!

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz