Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

lördag 12 juni 2010

Lite av varje

Bayliez var på simträningen igår och han var jätteduktig. Inga spår av ryggen och kondisen har ökat markant! Så: nu kan vi leva normalt igen men bara tänka oss för. Underbart. I höstas/vintras kändes de orden lååååångt borta, om de ens skulle komma.

Han gillar att dra, helst kärran med saker till stranden, men det är lite längre ifrån nu än tidigare så vi övar drag i trädgården som styrketräning. Det var bara nyttig träning om jag hade rätt utrustning - och det har vi - Nomesele (eller hur det nu stavas) så han drar och arbetar rätt. Niilaz får också träna, själv, så han inte kan finlira bredvid farsan =) Varför arbeta mer än nödvändigt....

Qiwi och jag leker mest, vid stå träning, inkallning, knyta banden. Jag jagar, sen jagar hon, sen smyger vi, jagar igen, jagas, smyg, tittut bakom träd/buskar, hoppa runt, rulla runt på gräset. Drag med leksak, komma tillbaka med leksak - kom eller hämta träning -

Har blivit en del stadsträning, klubbenträning med skott, andra nya platser, åka bil, vara på jobbet (bullrig miljö ibland), sova borta hos mamma på egen tass! (varit där många gånger och de trivs mycket bra tillsammans),koppelträning, träffa hundar och människor, hälsa på veterinären och väga sig. ca 11 kg var det igår. På måndag åker hon igen, för en stund.

5 kommentarer:

Ullis sa...

Ja , hon har en väldigt avslappnad sovstil.... En riktig mysunge!

Cecilia sa...

Vad är det för sele?Hur ser den ut?
Bex drar Wilma i skrindan nu(kort på bloggen), håller på att köra in Douglas också. Men det är ett lite svårare projekt än Bex.

Anki och tjejerna sa...

Hurra för att dina inlägg faktiskt fastnade denna gången i min blogg! Härligt att ryggen är ok nu, bra att jobba lagom mkt med att stärka muskulaturen i förbyggande syfte. Vill oxå gärna se bild på selen, funderar på att låta Kanel börja dra..Kanske Cecilia kan låna ut Wilma ;o)
Tur att du får låna Qiwi bönan emellanåt, hon verkar så läcker!

Cathrine sa...

Det är en sådan sele som de har till draghundar tex S huskey. Så att de drar rätt och på bästa sätt. Selen är korsad över hela ryggen. Men man måste ha en broms till vagnen =)

Ragnhild B. sa...

Morsomt å lese om hvordan du jobber med Qiwi! Vi er jo i samme situasjon, og nå gjelder det at livet er en lek! Det skal være kult å være sammen! Men noen retningslinjer skal jo gjelde, og det skal være mulig å slappe av og kjede seg litt, også!

Vi planlegger parring på Emma til høsten, sannsynligvis i slutten av august/begynnelsen av september.

Så deilig at Bayliez har blitt så bra!

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz