Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

söndag 23 maj 2010

Träning

Ja, Bayliez och jag har varit på simträningen, hade inte jag varit så envis och fortfarande vill gå för kontroll och träning så hade vi inte behövt de senaste 2 tillfällena. (Skönt!) Han använder sina ben super igen, ingen förändring efter tung påfrestning heller! Men vi kommer gå varannan vecka fram till badsäsongen ändå. Bra träning. Styrketräningen börjar ta lite tid nu =) Musklerna ska ju utsättas mer när de blir bättre så det är mkt backträning, skog, löpning, kavaletti mm nu! Bra för fler än Bayliez - Niilaz och jag hänger ju också på, såklart. Han är duktig på att säga till när han har ont så eftersom vi kommit så långt i träningen så var det ok att testa lite träning på honom och se hur han reagerade:

Han är tillbaka i sitt vanliga pigga arbetsnarkomanaktiga jag! Trots värme så är han med i stort hela tiden för att se vad vi gör, vi har tränat lydnad och han orkar flera repetitioner! Leendet är brett och ögonen glittrar! Härligt. Leka som belöning är också eftertraktat.Har dock än varit sparsam med hoppet. På tisdag är det avslutning med lydnadskursen så det känns skönt att ha haft möjlighet att träna lite nu i slutet.

På lördag ska vi på återbesök till kiropraktorn - ska bli spännande att se vad hon känner....

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Skönt och höra att gammla Baye börjar komma tillbaka!

Cathrine sa...

Ja det är underbart! Lätt att tänka att det kan vara åldern - men så är det inte alla gånger!

Ragnhild B. sa...

Så fint at det går så bra med Bayliez! Du er jo flink til å trene han, og det gir resultater! Men hva er "kavaletti"?

Cathrine sa...

Kavaletti: det är pinnar/slanor man lägger lite upphöjda på marken med max hundens längd i mellanrum. SEdan ska hunden gå över dessa och lyfta benen. Bra muskelträning och sträckövning. Man gör likadant med hästar.

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz