Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

söndag 24 maj 2009

MH

Bayliez och jag gick idag upp lite tidigare än vanligt för en söndagsmorgon!

Vi åkte till klubben och gick MH!!! Det ni! Det var dåligt med deltagare så vi stöttade upp det hela så det skulle bli av och anmälde oss för skoj skull. Gamlingen och jag ;-). Får ju inte så mycket kunskap om avel och medfött mm när en ålder på snart 8 år har infunnit sig, men skoj hade vi! Dock fick vi inte den bästa starten - testledaren gick lite klumpigt fram så Baye morrade och ville inte ha hans kontakt längre. Ett helt ok beteende i den situationen men kanske inte under ett test ;(. Det fick vi med oss i viss poängbedömning.... Visdom: Man måste visa främmande hundar respekt och kan inte dundra på hur burdust som helst. Och jag tycker hundar är fantastiskt duktiga på att anpassa sig till vår mänskliga värld. Men vi kan bli bättre på att läsa fler hundar för att underlätta för dem.

Jag är impad över hur Baye hanterade situationen, efter missen med testledaren så skulle han leka och kampa med testledaren och det gör han positivt och engagerat t.o.m kampar!!! Härligt att se att han "släpper" situationen innan och sedan går in i den nya övningen men fullt engagemang och "gör sitt jobb"!!! Du är underbar!!!

Det var skoj att se hur han reagerade, lugn när det skulle vara lugnt och engagerat när det var aktivitet - sån är han! Sen kändes det som han skällde endel för att det var skoj ;-) och väntade på att jag skulle säga att det räckte och han kunde sluta - för så har vi tränat !!!

Efter spökena var det lek igen med samma trasa som innan dvs den var förbrukad. Synd att de inte har två leksaker med för att överraska hunden. Inte alla hundar jublar över att leka med samma sak igen.

Det är bara ett test och jag har samma hund med mig hem igen och det är inte mkt som gör han trött men detta verkar ha slagit ut grabben fint - ligger och snusar sött nu. Härligt!!!

Love you

4 kommentarer:

MariaL sa...

Vad skoj att få gå ett MH! Jag tittade i Ninjas MH-protokoll i lördags, och kan inte påstå att jag känner igen hunden! Hon gick det innan hon kom till oss (4 år gammal, femte hemmet), och testet visar en oengagerad hund som inte vill något alls. Det positiva är att hon inte visar några rädslor heller. Idag, 12 år gammal, är hon levnadsglad, och leker/kampar gärna med vem som som bjuder upp till lek! Undrar om man kan få gå om? ;)

Marianne sa...

visst är det roligt med MH och se hur de reagerar. Jag gjorde ett MH med Ritzie när hon var ca 1,5 år och sedan korning vid 3 år. Vilken skillnad på reaktioner. De lär sig av omvärlden vad som inte är farligt osv.

Cathrine Jonsson sa...

Ja det är en upplevelse, det var skillnad att gå med Niilaz och Baye. Men det kändes som Baye gick in på mycket sökkunskap att man ska skälla på figgar tills matte bryter - och jag bröt ej ;-) så han skällde/ställde på! Men sen var det ointressant.

Kul att gå två gånger med olika tidsintervall. För har man väl gått MH och det blir "Godkänt" så får man väl inte gå igen, tror jag.

Cecilia sa...

Ja det är verkligen kul och göra MH och se hur hundarna reagerar. Jag hade ju vissa förutfattade meningar om vad Bex skulle bli rädd för osv. Men det stämde nästan inte alls. Det är verkligen intressant, hoppas få tillfälle att göra det med Douglas också.

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz