Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

lördag 2 maj 2009

Det lyckades!!

Dagens spår blev succé.

Spåren var lagda som ett M med mindre vinklar än 90 grader. Blod hela spåret för att göra det enklare (varierad träning och svårighet) det hade gått mkt vilt såg jag och bökat mm. I spåret hade jag lagt mindre spårpinnar som de fick belöning för vid markering (gott/lek) . Baye fick till på köpet även äkta levande viltstörning ;). Han gjorde ett mycket bra jobb och markerade även alla utlagda pinnar.

Niilaz fick sitta och titta på medans Baye och jag spårade och hade skoj med markeringarna + när vi latjade med skanken. HAN var sedan LADDAD inför sitt spår! Tog upp det och drog iväg med nosen ner och fokus frammåt. Markerar sina pinnar = gott/lek. Han fick endast fortsätta spåra när nosen åkte ner och om den åkte upp stannade jag och höll emot. Det funkade kanon! Han drog sig fram i spåret och höll sig i spåret.

Helheten: stadsspårning, nos ner=släpps frammåt, belöning med pinnar, nytt spårupplägg, lättare spår (men mkt viltstörning) titta på när Baye spårar..... Jag vet att han kan!

Hur svårt kan de vá!!

6 kommentarer:

Ida&terrierna sa...

Man försvårar ju ofta alls i sin egen hjärna;-) Kram

Cathrine Jonsson sa...

Jo

Marianne sa...

Vad fick Baye för levande viltstörning?

Cathrine Jonsson sa...

Studsande råddjur som vi stötte upp. Och som jag sedan förstog även nyligen måste ha passerat vårt spår maa hur han betedde sig i spåret. Men kanonträning att få ett sådant tillfälle.

Svea sa...

Hej Cathrine,

Vad roligt att du skrev på Sveas blogg. Alltid roligt att hitta nya bloggar som man inte sett tidigare.

Vilka duktiga killar du har! Kommer att följa bloggen så att man får lite tips på hur lilla Svea kan bli lika duktig. Min lilltös kan ju inte så mycket än men idag sa jag sitt och hon satt sig och jag jublade som en lite tok. Jag tror dock inte att hon har förstått innebörden av kommandot än, men hon tycker att det är kul när Matte blir glad=)

Ha det bäst
/Sveas matte Linnea
sveasblogspot.blogspot.com

Ida&terrierna sa...

Japp det har blivit nytt gästrum också! Får hoppas att du kan trivas där också ;-)Kram

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz