Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

lördag 13 juni 2009

På hugget igen - härligt

Nu känner jag igen Baye igen! Nu är han sitt vanliga busiga underbara jag! Skönt, men undra vad det var. Flera veckor.... Men men. Så nu tindrar ögonen igen och han är på hugget och med på noterna och vill jobba och hänga med.

Så idag tränade vi lydnad på Maxiparkeringen medan vi väntade. Perfekt att gå fot på parkeringslinjerna så man svänger rakt!! Körde enstaka inkallning med stå (tufft underlag men uppvärmd hund iaf) och hade då markering i parkeringslinjerna där han skulle stanna. kanon + störande miljö med skällande hundar i bilar och folk som gick förbi. Övade balans på parkeringsräcken med stå/sitt/ligg och vända. Tungan rätt i mun!!! Även Lillis körde balansövningen och han blir säkrare och säkrare. Han provar först om det är hopp vi övar innan han inser att det inte var det ;-). Han är riktigt snabb vid inkallning men får lätt startskall. Eg skulle jag varje gång börja om men med honom är det bättre att fortsätta och när han är säker i uppgiften så får jag backa vid skallet framöver.

Tränar ett nytt trix med dem båda. Ska bli spännande att se om jag lyckas och vem som lär sig helheten först. De har olika förutsättningar att klara det så det ska bli spännande. Än så länge går det frammåt iaf!

1 kommentar:

Cecilia sa...

Ja det är nyttigt att träna på ovanliga platser med olika störningar. Det var en bra ide att träna på en parkering med linjerna, det ska vi nog pröva någon dag.

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz