Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

tisdag 4 januari 2011

Vi lever!

Var ett tag sedan jag privat satt vid datorn...
Qiwi är hos oss igen! Underbara tös. Måste berätta om en händelse:

I helgen strålade solen så vi tog hundarna på en lååång promenad. Vägarna var smala och ibland kom det bilar. Då övade vi "kanten" och "upp och sitt". Tänkte inte mer på det, mer än att Qiwi fattade poängen snabbare än snabbt.

Idag på promendaren så  fick vi möte av två plogbilar. Jag säger "kanten" för att komma undan. Bayliez går och ställer sig i kanten och Qiwi tar i för fulla krafter för att ta sig upp i snövallen (som är lika hög som jag är lång) och sätter sig fint och kikar när de kör förbi. (Plogbilarna körde supersakcta förbi - de trodde säkert hon blev rädd) medans Qiwi satt och kikade på dem och tyckte hon var duktig som allt visste vad matte menade med "kanten"!!! Goding =)

Julen har flytit på med många kalas och paketöppningar. Likaså nyår. Ingen reaktion från någon, mer än att Bayliez tyckte att godsakerna som "bara låg där och väntade" allt kunde ätas upp tidigare än vid tolvslaget =). Förväntan på smällare!

Långskidåkning har det också blivit, Qiwi är lätt och kan gå på skaren. Inte lika muntert för Bayliez som får kämpa. Men ofta kan de snällt trava efter mig i de hårt packade spåren utan att de gör märken.

Annars inte mycket nytt, varit lite träning på klubben. Vi har en sådan superklubb som skottar upp stora delar av planen! Körde Bayliez i ettan och tvåan. Lite finlir på tvåan så kan vi eg tävla. Men jag måste få tummen ur och chippa honom först - tauteringen syns dåligt =(

Inga kommentarer:

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz