Välkommen !!

till mina godingar Bayliez och Niilaz blogg!2 finska lapphundsgrabbar (far och son). Bor i Ljungbyholm. Här skriver vi lite då och då om vad som händer i vårat liv.

Lämna gärna ett avtryck i "Kommentarer" under respektive blogginlägg. Alltid kul att se att ni varit här hos oss!

lördag 7 november 2009

en etta och en nolla = 10!

Eller inte. Bayliez och Niilaz har varit på öppet spår i Skåne, hos Maria på Linnekulla. Spännande spår av hjort i hjortmarker och löv ;) Niilaz var pigg. Men vi bröt. Jag har en (smärre) utmaning i honom! Han vet vad han pysslar med, är i spåret, spårar och helt plötsligt pysslar vi med annat... men jag har svårt att släppa det, det måsta bara gå att få tillbaka honom, han var helt fantastisk i unga år, men sen tog vi en paus.... ibland är det inte bra. Så jag vet att han kan. Utmaningar är kul, men samtidigt med viss frustration. Men så härligt när det lossnat och löst sig.
Jag fick tips om en bok av Maria, men kommer inte ihåg författaren....

Bayliez tuffade noggrant på i spåret och fick en 1.a. Han tyckte det var skoj att få tävla igen. Örat visade han snällt för Maria, men svårt att se vad som är tatuerat, speciellt när skymningen hade kommit ;) Kanske bör chippa honom för att underlätta fortsatt tävlande i spår och lydnad. Utställningar kollar de knappt, men det kanske blir ändring på det.

Kul att gå spår på olika ställen i landet för att få fler markförhållanden, vi har mest varit norröver med vad de har att erbjuda så det var intressant att gå spår söderöver med hjort.

Några nätter har tillbringats hos Ida och Co med sockersöta Hedda. Mycket trevligt och ompysslat. Lyxigt! Fått besöka det omtalade Teba så nu har godis, leksaks och benförrådet - till grabbarnas förtjusning.

Idag har vi räfsat löv, pust. Baksidan med att ha träd i trädgården. Lämnade lite till maskarna. Grabbarna var med och styrde. Jag var i landet och räfsade upp löven mot buskarna och när jag vände mig om hade jag backup ;-) Men det resultatet var en grop! ;-) Och när jag gick och samlade ihop de sista löven med händerna var de där och hjälpte till = mossrivning och grop! Det kallar jag samarbete!

5 kommentarer:

Cecilia sa...

Känner igen det där med blanda känslor av fustration och rolig utmaning....= Douglas :)
Vi har ju inte så mycket träd i vår trädgård så vi har inte fått jobba så mycket :)
Kramisar

MariaL sa...

Boken: http://nosarbete.skogsborg.net/

Jag ska på spårkurs på HundCampus i januari, och kommer förhoppningsvis hem med en MASSA nya idéer!

Cathrine sa...

Tack!
Den spårkursen vore spännande! Får gå privatkurs ngn gång, synd bara det är en lite bit emellan oss...

Ida&terrierna sa...

Ni är alltid välkomna!! Så himla trevligt att få ha er här!! Kram

Cathrine Jonsson sa...

Ida: Supertrevligt att komma och hälsa på er! Och ni är hjärtligt välkomna. Förhoppningsvis har ni vägarna förbi annars får jag väl slå till med en brevinbjudan =)

Mitt Lilla Tryne

Mitt Lilla Tryne
Niilaz